Copyright 2021 - Custom text here

Afvallen

Tijdelijk een kilo lichter door vochtverlies

Val je af in de sauna?

Val je er ook van af als je naar de sauna gaat? Een veelgehoorde vraag, waarbij in de meeste gevallen de wens de vader is van de gedachte. Het antwoord kan even kort als onduidelijk zijn: ja, maar je slankt er niet van af ...

Veel vochtverlies 

Daarom is een korte toelichting hier op zijn plaats. In de sauna zweet je flink. Mannen over het algemeen meer en makkelijker dan vrouwen, maar toch...., je raakt op zo'n avondje sauna heel wat vocht kwijt. En dus ook gewicht. Dat kan variƫren van een paar ons tot soms wel meer dan een kilo. Het ligt eraan hoe heet de sauna is en hoeveel iemand zweet. Wie dus voordat hij naar de sauna gaat op de weegschaal gaat staan en direct na het laatste rondje weer, zal merken dat zijn of haar lichaamsgewicht is afgenomen.

Tijdelijke aard
Maar ..... juich niet te vroeg, want dat is maar van zeer tijdelijke aard. Het lichaam is veel vocht kwijtgeraakt en heeft dus behoefte aan aanvulling. Een drankje gaat er dus best in. Sauna maakt dorstig. En het duurt dan ook niet zo lang of het verloren gewicht is er weer bij. Wie dus echt wil afvallen zal meer moeten doen. In de meeste gevallen zal dat neerkomen op (veel) minder eten en meer bewegen. Waarbij met name het eerste het meeste helpt om af te vallen. Naar de sauna gaan is dus geen remedie om af te slanken.

Gezondheid ten goede
Natuurlijk blijven er voldoende argumenten over om op regelmatige basis een bezoek aan de sauna te brengen. Het komt uw gezondheid op vele manieren ten goede. En iemand die in goede conditie is zal dat ook graag willen blijven. Hij of zij zal dan ook zeker wegen vinden om het gewicht op peil te houden of wanneer dat te hoog is met gezonde middelen omlaag te brengen. Je voelt je er altijd beter bij. En niet alleen in de sauna!

f t g m

Choufkes Wellness
Vinkenlaan 19    
2221 Booischot    
tel. +32 477 475782    

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Openingsuren:  
alle dagen op afspraak, maar op zondag zijn we de hele dag gesloten.