Copyright 2021 - Custom text here

Huid

Sauna de grootste vriend van uw huid
Een mooie, gave en jong blijvende huid is voor veel mensen helaas meer een vrome wens dan een realiteit. En er wordt wat geld besteed aan smeerseltjes, crèmes en cleaners om dat ideaal te bereiken of op zijn minst te benaderen.
Zonder overdrijven mogen we stellen dat de sauna de grootste vriend is van uw huid.

In de sauna wordt uw huid beter dan waar ook gereinigd omdat bij zo een hoge temperatuur uw bloedvaten en uw poriën zich maximaal verwijden. Bij het afkoelen gebeurt het tegenovergestelde: ze trekken zich zo dicht mogelijk samen. De doorbloeding zorgt ervoor dat uw huid van binnenuit gereinigd wordt en bij het transpireren door de hitte worden de verhoornde huidcellen week en onder de douche wast u deze oude huidschilfers eenvoudig af. 


Bij regelmatig saunabezoek optimaal effect
Zowel de saunacabine (waar de temperatuur hoog is en de luchtvochtigheid laag) als het stoombad (waar de luchtvochtigheid heel hoog is en de temperatuur lager) hebben een heilzame werking op de huid. Al na een eerste saunabezoek is het aan uw huid te zien, maar het effect is natuurlijk optimaal wanneer u regelmatig het spel van warm en koud speelt. 0mdat u in de sauna helemaal bloot bent, kunt u vrijuit zweten en kan de hele huid profiteren. Natuurlijk kan de ene mens beter en sneller zweten dan de ander. Maar ook hier geldt: oefening baart kunst. Hoe vaker men een saunabad neemt hoe meer de zweetklieren geprikkeld worden. Even terzijde: het zal u opvallen dat u in een saunacabine wel ziet dat iedereen zweet, maar ruiken doet u het niet! Dat komt omdat aan de hygiëne grote aandacht wordt besteed. Niet voor niets moet iedereen in de saunacabine op een badlaken gaan zitten, want dan kan het zweet niet in de banken trekken. Spreuk: Hygiëne is goud, geen zweet op hout! En niet voor niets gaat iedereen die uit de saunacabine komt eerst onder de koude douche vóórdat hij of zij in een dompelbad, zwembad of whirlpool stapt.....

Geen zeep
Douchen na afloop van het saunabezoek niet met zeep en shampoo. Schoner dan de huid nu is, kan hij niet meer worden. Het enige wat u ermee bereikt is dat de poriën die tijdens het saunabad zo fijn werden geactiveerd, weer potdicht gaan zitten.

f t g m

Choufkes Wellness
Vinkenlaan 19    
2221 Booischot    
tel. +32 477 475782    

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Openingsuren:  
alle dagen op afspraak, maar op zondag zijn we de hele dag gesloten.