Telefoon

+ 32 477 47 57 82

E-mail

info@choufkes-wellness.be

Openingstijden

van 09:00 - 18:00

De legende :

De kracht van het vuur heeft de mensheid al sinds de oertijd geboeid. Ook de oorkaarsen genieten dezelfde fascinerende belangstelling. Door de eeuwen heen zijn zij dan ook als een natuurgeneesmiddel gekend. “Ear-candling” werd herontdekt bij de Hoppi-indianen en belandde zo op het Europese vasteland. Deze stam bezit een grote medische kennis en heeft een zeer hoogstaande spiritualiteit ontwikkeld.

Traditioneel wordt de oorkaars gebruikt voor zuivering van de geest en voor het verdrijven van de negatieve energieën. Toen de traditie in het westen bekend werd, ontdekten de onderzoekers de weldadige “neveneffecten” van de oorkaars. Namelijk dat ze hoofdpijn, sinus-problemen en keelpijn verlichten, m.a.w. alle klachten boven het sleutelbeen. Ook bij stress, angst, zenuwachtigheid hebben de oorkaarsen een positieve invloed door de werking van de medicinale kruiden.

De fysieke werking : ze werken lichaamszuiverend.

De kaarsen bestaan uit zuivere bijenwas, honingextract , en traditionele Indiaanse kruiden zoals salie, johanneskruid, kamille en 100 procent natuurlijke oliën.

Voor de behandeling hiervan wordt er eerst een reflexmassage van het oor gegeven. Zo kan de werking van ieder orgaan ondesteund worden. Op en rond de oorschelp liggen reflexzones en accupunctuurpunten, die door de massage  gestimuleerd worden. Hierdoor wordt ook het regeneratieproces in o.a. het bindweefsel geprikkeld. De circulatie van energie, bloed en lymfe zal in het gehele lichaam verbeteren.

Deze oorreflex massage bevordert de werking van de oorkaars extra op het ganse lichaam.