Telefoon

+ 32 477 47 57 82

E-mail

info@choufkes-wellness.be

Openingstijden

van 09:00 - 18:00

De Hammam is een plaats waar het heet is, waar warm water overvloedig stoomt, baden is hier tot een kunst verheven’.
Het “Turkse stoombad” is een weldaad voor neus en luchtwegen. Net als de sauna een vorm van relaxen in combinatie met lichaamsreiniging. Verrijkt met eucalyptus is het stoombad een verfrissende ervaring met heilzame uitwerking. Het stoombad is supervochtig en veel minder heet dan een sauna. Ideaal voor mensen die minder goed kunnen zweten.
Genieten in optimaal formaat. Een milde warmteprikkel verspreidt zich over het gehele lichaam. De weldadige warmte van de stoom opent de poriën, reinigt de huid, stimuleert de bloedsomloop en voert afvalstoffen uit het lichaam. Het stoombad heeft daarnaast een milde, aangename uitwerking op de ademhaling, omdat de warme stoom de luchtwegen fijn “losmaakt”. Stoom is, aangevuld met heerlijke geurstoffen, altijd een verademing voor de luchtwegen, zeker bij verkoudheid.

Ontspanning
Ons leven wordt steeds drukker. Ontspanning en rust op z’n tijd hebben we dus hard nodig. Als u het stoombad binnenstapt, vergeet u direct alle beslommeringen van de dag. Op elk moment heeft u de mogelijkheid om, met alle poriën van uw lichaam wijdopen, te genieten. U neemt plaats in het stoombad en dan is het puur relaxen geblazen.

Voordelen
De positieve impulsen van een stoombad werken ongeveer een week door. Wat gebeurt er als u een stoombad neemt?
Het zweten in stoom activeert de celstofwisseling, de bloedvaten verwijden zich voor een betere doorbloeding, waardoor de zuurstoftoevoer wordt verhoogd. Dit alles heeft een ontspannend effect.
Vochtige warmte ontspant het spierstelsel, vergroot de elasticiteit van bindweefsel en spieren, werkt pijnstillend, ontspant verkrampte spieren, verzacht lichte reumatische aandoeningen en verhoogt gewricht- en spiermobiliteit.