Telefoon

+ 32 477 47 57 82

E-mail

info@choufkes-wellness.be

Openingstijden

van 09:00 - 18:00

Stap voor stap naar ontspanning

De wellness is goed voor lichaam en geest, het maakt je fitter energieker en vooral ook gezonder. Vanzelfsprekend moet uw lichaam wennen aan de extreme afwisselingen van warm naar koud. Om een wellnessbezoek te optimaliseren is het verstandig om het onderstaande rondje aan te houden als leiddraad voor uw bezoek.

Wat heeft u nodig?
• Beste is 3 uur voor een rustige wellness, 2u is een minimum en 4 u een maximum.
• Een groot badlaken om op te liggen of te zitten
• 2 Kleinere handdoeken om mee af te drogen
• Mag : Douchegel & shampoo , en eventueel scrub
• Badjas & badslippers
• Eventueel iets om achteraf uw huid mee te verzorgen, bodylotion

Rondje Sauna

  1. Warm douchen
    Naar de sauna dient men noch met een lege, noch met een volle maag, te gaan. Verder is het zinvol om aan het begin nog even gebruik van het toilet te maken. Hierdoor zal men beter van het sauna-bad kunnen genieten. Na het toilet maakt men nog gebruik van een warme douche, zich goed wassen, om vervolgens, schoon en voorverwarmd, aan het saunabad te beginnen.
  2. Afdrogen
    Droogt u zich goed af.
  3. Infra rood sauna
    Deze sauna gebruikt u als eerste van het rondje welzijn.. 15 tot 20 minuten rusten in deze ruimte.
  4. Douchen mag nog met goe warm of lauw water… Ons water is zuiver grondwater, wat je achteraf wel voelt aan je huid.
  5. Afdrogen
    Droogt u zich goed af want een droge huid transpireert beter.
  1. Sauna
    • In de sauna dient u op een badlaken te liggen dat groot genoeg is voor uw hele lichaam. Intensief transpireren is beter dan wat minder gedurende langere tijd. Daarom kunt u het best plaatsnemen op de hoogste bank, liefst liggend of zittend met de voeten op zitniveau en daar maximaal een kwartier blijven. Hierbij kunt u het best op uw eigen gevoel afgaan.
    • Liggend voelt u de warmte aangenaam gelijkmatig. De laatste twee minuten kunt u echter beter gaan zitten, bij voorkeur op de onderste bank. Hierdoor went uw bloedsomloop aan de verticale houding en zal het bloed, als u opstaat, niet naar de benen zakken.
  2. Afkoelen
    • Als u uit de saunacabine komt, gaat u onder de regendouche, eerst de koude stralen op de rug, daarna volledig er onder afkoelen.
    Herhaalde koud water toepassingen trainen uw hart en vaatsysteem en verbeteren uw lichamelijke weerstand.
  3. Rust
    Een aansluitende rustpauze van circa 15 minuten zal hierna ontspanning bewerkstelligen en u het gevoel geven weer helemaal bij te komen.
  4. Nieuw rondje
    De volgende saunarondjes ondergaat u op dezelfde manier als het eerste, alleen hoeft u zich niet meer warm te douchen. Maximum 3 x sauna ronde , dit is voldoende. Na de rust gaat u verder..
  5. Stoombad
    Hierin probeert u maximum een kwartiertje te verblijven, éénmalig is voldoende.
  6. Douchen
  7. Afdrogen
  8. Rust
  9. Massagebad
    Hierin kan u 15′ à 20 ‘ vertoeven, genietend van de zalige bubbels.
  10. Douchen
    Als laatste verfrist u zich nog eens extra goed met koud water – bevordert de bloeddoorstroming en geeft u een optimaal goed gevoel mee.
  11. Rust
    Als allerlaatste geniet u nog een 15 à 20 ‘ van de rust, u geniet van een drankje , lekker languit op de ligbedden of zittend in de stoelen: wanneer u uw saunarondjes gedaan heeft en het tijd wordt om naar huis te gaan, eindig dan altijd met een rustpauze. Uw lichaam heeft dan weer zijn normale temperatuur, en u zult weinig last hebben van na-transpireren. Dat gebeurt wel wanneer u te snel na uw saunarondje weer in de kleren stapt. Overigens is het ook niet goed om voordat u stopt nog een warme douche te nemen. De porieën in uw huid, die tijdens het afwisselend spel van warm en koud zich hebben vernauwd, gaan dan weer open. Daarmee gaat een deel van de heilzame werking van de sauna teniet.
  12. Aankleden
    En met een goei wellness gevoel naar huis verder genieten…